Animatie mod functionare usa automata batantaCopyright Decebal Scraba - www.codeus.roLa apropierea unei persoane, o automatizare usa batanta (amplasata deasupra usii) deschide usa, cu o viteza controlata. Persoana trece prin golul usii si iese in partea cealalata. Dupa trecerea persoanei prin usa batanta automata, usa se inchide, cu o viteza mai mica decat viteza de deschidere.
Apropierea pietonilor este detectata de radare (senzori de prezenta / miscare), montate deasupra usii, pe ambele parti (radarele nu sunt figurate in desen). Una sau mai multe perechi de fotocelule montate in tocul usii, muchii de siguranta cu senzori, amplasate pe foaia de usa, la partea de jos, iar uneori si radare de siguranta, previn inchiderea prematura a usii, precum si impiedicarea si/sau accidentarea persoanelor ce trec prin golul usii, comandand oprirea usii in caz de nevoie.

Exista o zona cu risc de lovire - acea zona "maturata" de usa ce se deschide. Aceasta zona este monitorizata de un radar de siguranta, care nu lasa usa sa se deschida, cata vreme in zona de risc exista o persoana sau un obstacol.

Gasiti pe codeus.ro si articole detaliate despre:

Usi pietonale automate

Usi rotative