Componente si functionare statii andocare camioane

Tehnica incarcare. Statie pentru andocare camioane compusa din rampa de egalizare cu limba pivotanta, burduf de etansare retractabil, tampoane din cauciuc si ghidaje roti camion:

Componente sistem andocare camioane

Camionul, cu usile remorcii deschise (sau cu prelata posterioara a remorcii ridicata), da cu spatele, soferul avand grija sa se incadreze intre cele doua ghidaje de roti. Burduful de etansare se retrage partial, se muleaza pe remorca si etanseaza spatiul dintre camion si depozit. Cand camionul se opreste in cele doua tampoane de cauciuc, este asigurat in pozitia oprit. Din interior, operatorul uman actioneaza rampa de egalizare - aceasta se ridica, limba pivoteaza si se extinde, apoi rampa coboara si limba se sprijina pe podeaua remorcii camionului. In acest moment, poate incepe incarcarea / descarcarea camionului. Pe platforma rampei de egalizare circula motostivuitorul sau transpaletul.
Dupa terminarea incarcarii / descarcarii, operatorul uman actioneaza rampa de egalizare care se ridica, limba se retrage prin pivotare si rampa coboara in pozitia de repaus. Camionul pleaca, iar usa industriala (care nu apare in acest desen, dar o puteti vedea in articolul despre sisteme andocare camioane) coboara si inchide gura de andocare.

Distribuiti: