Animatie functionare rampa egalizareCopyright Decebal Scraba - www.codeus.roDupa alinierea corecta, andocarea si oprirea camionului la gura de incarcare si dupa ce se deschide usa industriala sectionala sau tip rulou, se actioneaza rampa de egalizare.

Prin apasarea unui buton din panoul de comanda, platforma rampei de egalizare se ridica; atunci cand ajunge in pozitia maxim permisa, limba rampei se extinde complet, iar platforma rampei incepe sa coboare incet, controlat, pana cand limba se sprijina corect pe podeaua camionului. Din acest moment, poate incepe incarcarea / descarcarea camionului, cu mijloace mecanizate.

Daca, accidental, in timpul incarcarii / descarcarii, camionul pleaca de la rampa, cilindrii hidraulici ai rampei au niste valve de siguranta care blocheaza rampa in pozitia in care se afla. Totusi, aceasta este o situatie ce trebuie evitata si exista niste reguli si accesorii care preintampina asemenea situatii periculoase.
Dupa terminarea incarcarii / descarcarii, prin apasarea unui buton din panoul de comanda al rampei, aceasta de ridica, limba se retrage si platforma rampei coboara incet pana in pozitia de repaus. Camionul poate sa plece.

Gasiti pe codeus.ro si articole detaliate despre:

Rampe de egalizare

Sisteme andocare camioane

Proiectare tehnica incarcare