Alcatuire rampa egalizare

Gasiti mai jos principalele componente ale unei rampe de egalizare cu limba pivotanta. Codul de culori pentru numerotare va ajuta sa identificati mai usor componenta respectiva si corespunde cu culorile elementelor din animatia de-aici: Rampe de egalizare


Copyright Decebal Scraba - www.codeus.ro

1.Structura portanta - poate fi sub forma unui cadru, a unei sine sau a unor elelmente de prindere disparate si are rolul de a lega rampa de cladire si de a transmite structurii cladirii solicitarile statice si dinamice la care este supusa rampa de egalizare. Este din otel.

2. Platforma - este din tabla de otel de 8 sau 10 mm grosime si este ranforsata cu niste nervuri, pentru a prelua incarcarile date de motostivuitor, transpalet etc., in timpul incarcarii / descarcarii.

3. Limba rampei - se sprijina pe podeaua camionului la un capat si este prinsa articulat (prindere tip balama) de platforma rampei. Poate fi din otel sau din aluminiu. Poate fi dintr-o singura bucata sau segmentata (din trei sau mai multe bucati ce se pot misca independent).

4. Motorul (pompa hidraulica - este un ansamblu alcatuit din pompa hidraulica, rezervor hidraulic, supape etc. si are rolul de a pompa lichidul hidraulic in sau a-l scoate din cilindrii hidraulici.

4. Furtunurile hidraulice - sunt din cauciuc armat, sunt flexibile si rezistente la presiuni inalte. Au rolul de a transporta lichidul (uleiul hidraulic) la cilindrii care actioneaza platforma si limba rampei.

5. Cilindrul hidraulic al platformei - prin extindere (respectiv comprimare), realizeaza ridicarea (respectiv coborarea) platformei rampei de egalizare. Cand lichidul hidraulic este pompat in cilindru, acesta se extinde, iar cand lichidul este scos din cilindru, el se comprima.

6. Cilindrul hidraulic al limbii rampei - are rolul de a extinde, respectiv a retrage limba rampei. Deoarece lima este mai mica si mai usoara decat platforma, cilindrul limbii este mai mic.

7. Furtunurile hidraulice - sunt din cauciuc armat, sunt flexibile si rezistente la presiuni inalte. Au rolul de a transporta lichidul (uleiul hidraulic) la cilindrii care actioneaza platforma si limba rampei. 8. Panouri protectie strivire / forfecare - intre marginea platformei rampei si golul pardoseala depozitului in care este amplasata rampa de egalizare se creeaza o zona cu risc mare de forfecare (strivire). Panourile au rolul de a impiedica obiecte sau picioare sa intre in zona de strivire. Sunt din tabla de otel galvanizat si uneori sunt semnalizate cu banda galben-neagra.

Gasiti pe codeus.ro articole detaliate despre:

sisteme andocare camioane

proiectare tehnica incarcare