Cele mai des intalnite tipuri de usi de garaj - avantaje si dezavantaje. Care sunt diferentele intre diferite tipuri de usi de garaj, cand trebuie folosita fiecare, ce trebuie luat in considerare, la ce trebuie sa fim atenti, ce trebuie sa evitam. Informatii si detalii care ne ajuta sa alegem corect.
Gasiti articole despre usi, studii de caz si infografice pe codeus.ro

CITITI
Analizati si alegeti in perfecta cunostinta de cauza

ANALIZATI
Solicitati consultanta specializata pentru proiecte complexe

CONSULTATI
Cumparati produse si servicii de calitate din cea mai buna sursa, la pretul corect

CUMPARATI

Tipuri de usi de garaj - avantaje si dezavantaje

Cand alegem o usa de garaj, primul aspect care trebuie clarificat este tipul usii de garaj. O sa incerc sa enumar in continuare principalele tipuri de usi de garaj disponibile pe piata, in ordinea popularitatii lor, punctand cateva avantaje si dezavantaje importante ale fiecaruia.

Usi de garaj sectionale

Usa sectionala de garaj prezinta, dupa parerea mea, mai multe avantaje decat dezavantaje, asa ca este preferata in multe cazuri. Mai jos, aveti un filmulet schematic, care lamureste modul in care o usa sectionala se inchide / deschide.

Avantaje usi garaj sectionale:

Dezavantaje usi garaj sectionale:

Usi de garaj basculante

Isi disputa primul loc, ca popularitate, cu usile sectionale. Fara indoiala, usa basculanta de garaj este solutia cea mai economica si mai la indemana oricui.

Avantaje usi garaj basculante:

Dezavantaje usi garaj basculante:

Usi de garaj tip rulou

Nu sunt foarte populare, ca usi de garaje, dar se folosesc in anumite situatii, de obicei ca alternativa la usi sectionale pentru garaje, in cazurile in care nu exista spatii de montaj pt. sinele (ghidajele) orizontale de culisare. Din punctul meu de vedere, o usa de garaj tip rulou ar trebui folosita doar acolo unde, din cauza conditiilor de montaj, nu se poate utiliza alta varianta de usa.

Avantaje usa-rulou de garaj:

Dezavantaje usi rulou de garaj:

Usi de garaj sectionale cu deschidere laterala

Sunt destinate tot acelor situatii speciale de montaj, atunci cand nu exista conditii de montaj pt. alte tipuri.  Desi panourile (blaturile) lor sunt identice cu cele de la usile sectionale cu deschidere verticala, usile de garaj cu glisare pe peretele lateral al garajului nu asigura o etansare optima pe tot perimetrul si sunt mai deficitare d.p.d.v. al izolarii termice. Modul de culisare laterala induce niste limitari, astfel incat, desi etansarea intre panouri este buna, pe perimetru (cel putin pe latura de jos), etansarea nu este la fel de buna ca la cele cu deschidere verticala. Exista variante fara profil inferior de ghidare (care etanseaza mai putin) sau cu profil inferior (care etanseaza mai bine, dar vin cu probleme legate de acumularea de apa/zapada in profilul inferior). Dupa parerea mea, nu pot fi la fel de fiabile ca usile cu deschidere verticala si ar trebui utilizate, ca si rulourile, doar atunci cand nu avem de ales.

Ar mai putea fi mentionate si usile de garaj “tip grajd” – de fapt, usi mari, in doua canaturi, care se deschid in exterior. De obicei, se utilizeaza doar la cladiri istorice, de patrimoniu si vin cu dezavantaje legate de fiabilitate, operare dificila, dificultatea operarii automate, probleme de etansare si izolare termica, spatiu mare necesar la deschiderea canaturilor in exterior, dificultati la instalare etc. In masura in care alte tipuri de usi pt garaje apar si se impun, vor fi detaliate si ele pe site.

Daca doriti detalii suplimentare despre unele dintre tipurile, mentionate mai sus, de usi de garaj, puteti accesa articolele despre usi sectionale de garaj si despre rulouri pentru garaje sau cele legate de optiuni si accesorii pentru usile de garaj si de alegerea tipului de sine de culisare al usilor pentru garaje, de pe www.codeus.ro.

Distribuiti: