Usi industriale, porti industriale
Ce intelegem prin usi si porti industriale? Usi sectionale, rapide, glisante, rulouri industriale, usi metalice multifunctionale si usi metalice rezistente la foc de uz industrial, usi pliante (usi armonice) - caracteristici, utilizare, recomandari.

Gasiti articole despre usi, studii de caz si infografice pe codeus.ro
cititi info,
articole
Analizati si alegeti in perfecta cunostinta de cauza
analizati
recomandari
Solicitati consultanta specializata pentru proiecte complexe
consultati
specialist
Cumparati produse si servicii de calitate din cea mai buna sursa, la pretul corect
cumparati
corect


Prin usi si porti industriale, intelegem acele tipuri de usi si porti utilizate in proiecte de uz ne-rezidential - deci in proiecte industriale, comerciale, logistice etc. Sunt caracterizate, in principal, de robustete si durabilitate, fiind capabile sa reziste timp indelungat la o utilizare intensa. Gasiti, pe codeus.ro, un articol comparativ despre usi industriale si usi rezidentiale. Usile de exterior pot fi (impreuna cu trape de fum si/sau ferestre desfumare) componente ale unui sistem de desfumare.

Usi sectionale

Probabil, cel mai intalnit tip de usi pt. industrie. Intalnim usi industriale sectionale folosite cu succes in proiecte variate (ca usi hale industriale de productie, asamblare, depozitare, ca usi pentru centre logistice, ca usi parcari colective etc.). Sunt usi industriale cu performante bune de izolare termica, etanseitate la vant si ploaie, cu rezistenta la vant si rezistenta mecanica ridicate, fiabile, usor de intretinut.

Functionare usi industriale sectionale
Usa industriala sectionala - functionare - codeus.ro

Usi rapide

Atunci cand viteza mare de deschidere a usii primeaza, se aleg usi industriale rapide. Pot fi usi industriale rapide de exterior si usi industriale rapide de interior, iar in ceea ce priveste cortina usii, o clasificare des intalnita le imparte in usi rapide flexibile (usi rapide PVC) si usi rapide rigide (usi rapide spirala sau tip rulou rapid, usi sectionale rapide, usi rapide pliante / folding). Usi rapide apar des acolo unde avem trafic intens de motostivuitoare, la conveioare si benzi automate de productie / asamblare, la depozite in centre comerciale, in depozitele firmelor de curierat si de comert online, la hale de productie / depozitare automatizate (cu carucioare de transport robotizate) etc.

Functionare usi industriale rapide
Usa industriala rapida - codeus.ro

Usi industriale tip rulou

Cunoscute si ca rulouri industriale, le intalnim des in proiecte industriale. Desi au performante de rezistenta la vant si de izolare fonica si termica inferioare usilor sectionale industriale, cu usi industriale tip rulou putem inchide goluri mai mari decat cu usi industriale sectionale. De asemeni, rulourile industriale au o viteza de deschidere ceva mai mica decat usile sectionale si o fiabilitate mai redusa.

Functionare usi industriale tip rulou
Usa tip rulou - codeus.ro

Usi industriale armonice

Numite usi industriale pliante sau usi folding industriale, sunt usi cu deschidere pe orizontala si imbina avantajele unei usi industriale tip rulou cu cele ale unei usi industriale sectionale: pot inchide goluri mari (se folosesc si ca usi pt. hangare de avioane), au performante foarte bune de izolare termica si fonica, de impermeabilitate la apa si curenti de aer, de rezistenta la vant si rezistenta mecanica. Este, pe codeus.ro, un articol pt. usi armonice industriale.

Functionare usi folding
Usa industriala armonica - codeus.ro

Porti industriale de curte

Cunoscute si ca porti industriale de incinta asigura, singure ori in combinatie cu bariere automate, restrictionarea accesului in curtile industriale. Pot fi utilizate pt. deschideri mari, in consecinta e vorba de porti grele, iar portile actionate electric au viteze de deschidere mici. Pot fi porti industriale de incinta batante (pe balamale, in unul sau doua canaturi - rar folosite) ori porti industriale de incinta culisante (in unul sau doua canaturi ori in varianta porti industriale telescopice). Gasiti aici un articol general despre porti batante si culisante de curte.

Usi metalice industriale

Denumirea se refera, de obicei, la usi metalice pe balamale si pot fi in unul sau doua canaturi. Categoria usi metalice industriale cuprinde:

Usi glisante (culisante)

In general, usile glisante industriale, din cauza alcatuirii, nu pot asigura o etansare buna. De aceea, in proiecte industriale vom intalni usi glisante preponderent la interior. Destul de des, insa, gasim usi metalice glisante rezistente la foc. Acestea pot inchide goluri mai mari decat usile rezistente la foc pe balamale si, de obicei, lucreaza in regim "normal deschis" (se inchid doar in caz de incendiu).

Usi industriale glisante rezistente la foc - codeus.ro

O alternativa la usile culisante antifoc pot fi (cu anumite limite, in anumite situatii) cortinele rezistente la foc.

Usi antiexplozie

Numite si usi antiex sau usi anti-ex, au ca principala caracteristica faptul ca, datorita materialelor si solutiilor constructive folosite, nu produc scantei (din electricitate statica, solicitari mecanice ori contacte electrice), deci utilizarea lor nu induce riscul de a aprinde atmosfere explozive. Pot fi usi metalice antiex, usi rapide antiex, usi sectionale antiex etc. si se folosesc in medii industriale si agricole cu atmosfera potential exploziva (fabrici de armament, fabrici de vopseluri si solventi inflamabili, silozuri de faina de grau, fabrici de ingrasaminte chimice, rafinarii de petrol, fabrici de lichefiere si imbuteliere a gazelor inflamabile etc.). Vor fi detaliate intr-un articol separat, pe codeus.ro.

Usi frigorifice

In special in industria alimentara, in HORECA si in industria farmaceutica apare necesitatea unor usi pt. spatii frigorifice. Este vorba despre usi frigorifice pe balamale (in unul sau doua canaturi), usi frigorifice glisante, usi frigorifice ghilotina, cortine din fasii PVC sau chiar usi sectionale frigorifice. Notiunea de "usi frigorifice" este generala si cuprinde:

Gasiti, pe codeus.ro, un articol detaliat despre usi frigorifice.

Cele enumerate in acest articol ar fi principalele tipuri de usi industriale folosite astazi. Practic, unele dintre ele nu se adreseaza doar proiectelor industriale, ci si celor comerciale, cladirilor de birouri (cititi si articolul usi cladiri birouri), turismului (cititi usi pentru hoteluri si pensiuni), sanatatii (cititi usi pentru spitale si clinici medicale) rtc. Lor li se adauga o gama de usi industriale speciale, cu caracteristici speciale si destinatii precise, utilizate punctual in proiecte industriale.

In general, fata de usile rezidentiale, usile industriale au un grad de finisare redus si putine optiuni de personalizare estetica, dar sunt usi destinate unei utilizari intense, in conditii grele - pot face un numar mare de cicluri inchis-deschis, fiind robuste si fiabile.

Distribuiti: