Alcatuire usa sectionala

Mai jos gasiti principalele componente ale unei usi sectionale industriale sau de garaj, precum si rolul fiecarei componente, pe scurt. Codul de culori va ajuta sa vedeti unde este amplasata componenta respectiva.


Copyright Decebal Scraba - www.codeus.ro

1. Stalpii laterali (sinele verticale) - ghideaza si sustin panourile usii, preiau incarcarile din vant si eventualele lovituri in usa. Se monteaza in stanga si-n dreapta golului de intrare in garaj

2. Sinele orizontale - ghideaza si sustin panourile usii; cand usa este deschisa, sustin toata greutatea panourilor. Se ancoreaza de tavanul garajului.

3. Axul usii sectionale - cele doua segmente ale sale sunt unite de o cupla (flansa de cuplare); la capetele axului se gasesc tamburii pe care se infasoara cablurile (sufele) usii sectionale.

4. Arcurile de torsiune (sinele verticale) - contrabalanseaza greutatea panourilor usii sectionale si ajuta la operarea usoara a usii, atat manuala cat si electrica.

5. Panourile (numite si sectiunile sau blaturile) usii sectionale - se imbina articulat intre ele cu ajutorul unor balamale.

6. Balamalele - imbina intre ele panourile si asigura "frangerea" usii, atunci cand aceasta se inchide sau se deschide.

7. Rolele de culisare (inclusiv suporturile de prindere pe panouri) - sunt cele care culiseaza pe sinele de culisare verticale si orizontale, asigurand miscarea lina a panourilor.

7. Garnitura de etansare - asigura etansarea usii la partea inferioara, acolo unde aceasta calca pe carosabil.

Gasiti pe codeus.ro si articole detaliate despre

usi sectionale garaj

usi sectionale industriale