Consultantul de usi: Cum alegem usa de garaj cea mai buna la garajul nostru, in 8 pasi simpli. Tot ceea ce este important sa stim pentru alegerea corecta a unei usi de garaj, in articolul de mai jos.
Gasiti articole despre usi, studii de caz si infografice pe codeus.ro

CITITI
Analizati si alegeti in perfecta cunostinta de cauza

ANALIZATI
Solicitati consultanta specializata pentru proiecte complexe

CONSULTATI
Cumparati produse si servicii de calitate din cea mai buna sursa, la pretul corect

CUMPARATI

Usa de garaj - cum o alegem, in 8 pasi

Atunci cand alegem o usa de garaj ieftina (cel mai adesea, pretul este factorul determinant in alegere), trebuie sa ne gandim ca e posibil ca, in timp, usa ieftina sa fie, de fapt, costisitoare. Este de preferat sa ne alegem usa de garaj perfect potrivita nevoilor si resurselor noastre si sa ne bucuram cat mai mult timp de ea. Nu este greu, trebuie doar sa clarificam niste nevoi, in ordinea corecta, astfel incat sa alegem usa de garaj perfecta pt. noi. Cum este si logic, trebuie sa incepem cu garajul - caracteristicile lui vor dicta anumite caracteristici esentiale ale usii de garaj.

1. Usa de garaj - izolata termic sau neizolata

Daca aveti un garaj izolat termic si incalzit, este logic sa alegeti o usa de garaj izolata termic. In cazul unui garaj neincalzit si neizolat termic (prefabricat din beton, de exemplu), puteti alege o usa de garaj fara izolatie termica. In cazul unui garaj neincalzit dar izolat termic, ar fi recomandat sa alegeti o usa de garaj cu izolatie termica.

2. Usa de garaj - performante antiefractie

Daca este vorba de un garaj amplasat in curtea casei, cerintele antiefractie ale usii de garaj pot fi mai reduse; in cazul unui garaj ce da direct in strada (pe trotuar), ar trebui sa luati in considerare o usa de garaj cu rezistenta antiefractie mai buna. In afara de sistemul de incuiere, robustetea, rigiditatea si tipul usii de garaj sunt determinante pt. rezistenta ei la patrunderea prin efractie.

3. Usa de garaj - dimensiuni, spatii de montaj

De cele mai multe ori, se construieste garajul (inclusiv golul de intrare in garaj), iar apoi se cauta o usa de garaj. Sfatul meu este sa studiati putin piata usilor de garaj inainte de a finaliza garajul. Toti producatorii au niste dimensiuni standard, cu pret mai bun si este de preferat sa profitati de ele. Daca golul de intrare in garaj nu este realizat de la inceput conform acelor dimensiuni standard, ajustarea lui ulterioara presupune, cel mai adesea, improvizatii nefiabile si, in mod sigur, costuri suplimentare.

ATENTIE! Atunci cand vorbim despre golul de intrare in garaj, cel in functie de care va alegeti dimensiunile usii, ne referim la golul finisat (pardoselala finita si tencuiala, termosistem etc. - pe pereti). Daca luati ca referinta pt comanda masuratorile "la rosu" si usa de garaj soseste dupa ce sunteti cu peretii si pardoseala finisate, puteti avea surprize neplacute.

Fiecare tip de usa de garaj necesita niste spatii de montaj (stanga, dreapta si sus) si un spatiu de culisare in adancime, pe care trebuie sa le luati in considerare inca de la realizarea garajului. Nu va limitati doar la structura, cand considerati aceste spatii - o scurgere pluviala, o canalizare, o conducta sau un corp de iluminat pot fi obstacole la montajul usii de garaj.

4. Usa de garaj - cu sau fara usa pietonala

In cazul unui garaj folosit doar la parcarea masinii, o usa de acces pietonal nu este obligatorie. La garaje mai mari, folosite si ca spatii de depozitare si/sau ca zone de lucru (bricolaj), o usa pietonala poate fi necesara. Daca garajul este alipit casei si aveti o usa de acces din casa in garaj, e posibil ca aceasta sa va fie suficienta. Rolul principal usii pietonale este acela de a va da posibilitatea sa deschideti usa de garaj doar cand iesiti/intrati cu masina sau cu lucruri voluminoase si nu pt orice "maruntisuri". Ganditi-va ca mai putine cicluri inchis-deschis pe zi, inseamna o durata de viata mai lunga a usii dvs. de garaj.

Usa de acces pietonal din exetrior poate fi separata de usa de garaj sau poate fi inglobata in usa de garaj. Daca este usa pietonala alaturata usii de garaj, pe aceeasi fatada, o puteti comanda odata cu usa de garaj si asemanatoare cu aceasta ca design.

Usa pietonala inglobata in usa de garaj nu este posibila la usi de garaj tip rulou, ci doar la usi de garaj sectionale si la usi de garaj basculante.

Cele mai des intalnite tipuri de usi de garaj le gasiti detaliate in articolul de aici.

5. Usa de garaj - cu vitrari sau fara

Daca doriti sa aveti si lumina naturala in garaj si nu aveti prevazute ferestre in acest scop, puteti alege o usa de garaj vitrata (cu mici ferestre fixe inglobate sau cu 1-2 panouri cu vitrari in rame din aluminiu). Aici ar fi de evidentiat cateva detalii:

In cazul usilor de garaj tip rulou, avand in vedere ca profilele riuloului au doar 10-12 cm latime "vitrarile" sunt niste ochiuri mici transparente, insirate la o anumita distanta, de-a lungul profilului.

6. Usa de garaj - manuala sau automata

Ca mod de actionare (deschidere si inchidere) puteti alege o usa de garaj automata (actionata electric) sau o usa de garaj manuala. De cele mai multe ori, spatiile de montaj la o usa de garaj cu actionare electrica sunt ceva mai mari decat cele pt usi manuale. De aceea, chiar daca initial alegeti o usa manuala, ar fi bine sa considerati de la inceput spatiile de montaj necesare la varianta automata, in caz ca va hotarati ulterior sa o automatizati. Diferentele de spatii de montaj nu sunt mari, dar, uneori, cativa centimetri pot face diferenta.

7. Usa de garaj - model, finisaj

Exista o gama foarte variata de modele si finisaje de usi de garaj, dar cele mai des intalnite sunt cele cu striuri / nervuri (orizontale sau verticale, mai dese sau mai rare), cele casetate (cu diverse tipuri de caroiaje) si cele speciale (numite si "design") - modele elaborate, nerepetitive. Tabla poate fi lisa, profilata ("coaja de portocala" sau imitatie profilata de fibra de lemn) sau nervurata marunt.

Referitor la finisaje, cam toti producatorii ofera o gama de culori standard (mai economice) si posibilitatea de a vopsi usa de garaj in orice culoare din gama "RAL CLassic" (213 culori). In plus, exista finisaje cu folie termoadeziva care imita diferite tipuri de lemn (stejar, trandafir, mahon etc.). Modelele "design" pot avea insertii sau elemente aplicate din otel inox sau materiale compozite de diferite culori. Cel mai adesea, la usi sectionale de garaj, culoarea se poate alege la exterior, pe interior fiind un alb sau alb-gri, in functie de producator. Bineinteles, se poate alege si culoare speciala pe interior, cu adaos de pret.

8. Usa de garaj - accesorii

In functie de fiecare situatie in parte, pot fi necesare accesorii suplimentare de usi de garaj, fie ele mecanice (sisteme de incuiere, de deblocare), electrice/electronice (cititoare de card sau amprenta, transpondere, receptoare etc.) sau de design (manere, masti, aplicatii). Unele dintre ele sunt obligatorii in anumite situatii, iar altele sunt optionale. Gasiti pe codeus.ro un articol despre accesorii pentru usi de garaj.

Sigur, tentatia mare este sa se aleaga o usa de garaj ieftina, dar, fiind vorba de un produs de folosinta indelungata, a carui alegere gresita poate genera costuri suplimentare in timp (legate de exploatare, de costuri de incalzire etc.), sfatul meu este sa incercati sa alegeti usa de garaj cea mai potrivita pentru nevoile dvs.. Gasiti pe codeus.ro articole despre usi de garaj si accesoriile lor, care sa va ajute sa va configurati corect usa de garaj, in cele mai bune conditii de pret.

Distribuiti: